donderdag 10 oktober 2013

Dacia verkopen in Europa september 2013

Bron: bestsellingcarsblog.com

Autoverkopen 11-20123 01Nederland

September is relatief gezien een goede verkoopmaand geweest. Slechts een daling van 1,4%, maar over het gehele jaar bedraagt het verlies bijna 30%. VW Golf staat voor het eerst sinds maart weer aan de top van de verkoopstatistieken.

Dacia verkocht in september 162 auto’s en daalt een plekje in de verkoopstatistieken naar plaats 23. Van de Dacia Sandero zijn er 81 stuks verkocht, van de Dacia Lodgy 62, de Dacia Dokker blijft steken op 16 stuks en tenslotte zijn er ook nog 3 Dacia Dusters verkocht.

België

Het blijft aanmodderen met de verkoopcijfers in België, maar de autoverkopen gaan bij onze zuiderburen uitstekend met een groei van 4% en over het gehele jaar een groei van bijna 1% daar kunnen we in Nederland alleen van dromen.

Deze maand doen vooral Renault (+42%) en Peugeot (+20%) het erg goed. Dacia doet deze maand iets minder goed in België met een verkoop van 672 exemplaren, een verlies van 6%.

Autoverkopen 11-2013 02

Frankrijk

Ook in Frankrijk is september een relatief goede maand geweest 3% in de plus. Het jaar gemiddelde is echter nog altijd negatief met zo’n 8% in de min.

De Renault Captur is in Frankrijk een verkoop hit en is verreweg de meest verkochte SUV in Frankrijk met 5.736 verkochte exemplaren en een derde plaats in de verkoopstatistieken.

Dacia blijft het goed doen in Frankrijk van de Dacia Sandero zijn er 2.018 stuks verkocht, gevold door de Dacia Duster met 1.782 exemplaren. Van de Dacia Lodgy zijn er 534 stuks verkocht.

Duitsland

Natuurlijk is de VW Golf in Duitsland de best verkochte auto, maar heel opvallend is wel dat je bij de eerste acht in de verkoopstatistieken maar liefst drie Skoda modellen staan.

Stond de Dacia Sandero vorige maand nog in de top 10, deze maand is er bij de eerste 40 modellen in de verkoopstatistieken geen model van Dacia meer te vinden.

Autoverkopen 11-2013 03

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Dokker, Lodgy en Logan MCV vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Sandero (Stepway) vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Duster (SUV) vind je Hier.

Alle prijzen en specificaties en brochures 2013 vind je Hier.

Heel veel tips, trucs, techniek, tunen en pimpen vind je Hier.

Alles over vakantie en kamperen met de Dacia vind je Hier.

En nog veel meer Dacianieuws en foto’s ook op twitter en facebook.

Alle Dacia modellen op De Dacia Site van Nederland en België

Geen opmerkingen: