woensdag 18 september 2013

Review Dacia Sandero Stepway dCi/TCe

De laatste tijd hebben we veel nieuws over de nieuwe Dacia Logan MCV en de vernieuwde Dacia Duster gepubliceerd en relatief weinig aandacht besteed aan het best verkochte model van Dacia, de Dacia Sandero Stepway.

Dacia Fandag 2011 11Dacia Fandag 2013

op het Vliegveld Valkenburg (bij Katwijk) op 16 november 2013.
Nederlandse introductie van de vernieuwde Dacia Duster en de nieuwe Dacia Logan MCV.

Maar dat gaan we met deze uitermate positieve review van Autoexpress goed maken.

De komst van het budget merk Dacia op de Engelse markt heeft grote impact gehad, een hatchback voor een ongelofelijke lage prijs en een goedkope SUV die de ene na de andere prijs in de wacht sleept.

Dacia Sandero Stepway review 01

Aan de bovenkant van de prijslijst bij de Sandero staat de Dacia Sandero Stepway, waarbij de lage prijs wordt gecombineerd met het uiterlijk van een terreinauto en de lage verbruiks en onderhoudskosten van een A-klasse.

De Lauréate versie van de Dacia Sandero Stepway zit boordevol opties en biedt keuze een pittige 900 cc turbo benzinemotor of een zuinige 1.5 dieselmotor.

Met zijn eenvoudige en strakke belijning is de Sandero een perfecte kandidaat voor een zogenaamde SUV kit.

Dacia Sandero Stepway review 03

Wat extra kunststofdelen op de wielkasten, dorpels, dakrails en de 4cm extra rijhoogte krijg je een uitermate leuke versie. Het interieur is wat aan de sombere kant, maar alles voelt zeer robuust aan en de rijpositie is verrassend goed.

Het sturen is wat indirect en de koets hangt in bochten flink over, maar hij beschikt over goede rijeigenschappen en verwerkt hobbels en kuilen perfect. De versnellingsbak is redelijk nauwkeurig. Wel werkt de stuurbekrachtging op lage snelheden niet erg mee en is werken geblazen. Natuurlijk zijn de off-road kwaliteiten beperkt, maar een modderig paadje is best te doen.

Dacia Sandero Stepway review 04

Met de veiligheidsvoorzieningen zit het wel goed, vier airbags, stabiliteitscontrole, ABS, cruisecontrol, het zit er allemaal op.

Hij is qua binnenruimte veel groter dan al zijn concurrenten,er is voldoende ruimte voor passagiers en ook de bagageruimte is relatief groot 300/1200 liter.

Hoewel je het niet zou verwachten wordt de Dacia Sandero Stepway geleverd met zeer moderne schone motoren, de jaarlijkse onderhoudskosten zijn betrekkelijk gering en de afschrijving (in geld uitgedrukt) gering.

Dacia Sandero Stepway review 05

Kortom je koopt met de Dacia Sandero Stepway een leuke auto tegen relatief lage aanschafprijs, onderhoudskosten en afschrijving, die ook nog een beschikt over schone en pittige motoren.

Dacia Sandero Stepway review 02

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Dokker, Lodgy en Logan MCV vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Sandero (Stepway) vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Duster (SUV) vind je Hier.

Alle prijzen en specificaties en brochures 2013 vind je Hier.

Heel veel tips, trucs, techniek, tunen en pimpen vind je Hier.

Alles over vakantie en kamperen met de Dacia vind je Hier.

En nog veel meer Dacianieuws en foto’s ook op twitter en facebook.

Alle Dacia modellen op De Dacia Site van Nederland en België

1 opmerking:

El Dj zei

Ik heb dit jaar 2015 een Dacia Stepway gekocht en ben zeer tevreden over de kwaliteit en rijgedrag.Ik ben Dj en kan zeer veel materiaal laden in de koffer.Voor de rest had ik verleden week (11 september) een kleine hapering in mijn benzinemeter maar even naar de garage geweest en euvel was spoedig opgelost.
Nog een puntje ik woon in Spanje en al mijn accessoirs,zoals instaplijsten,zijkantbeschermers, bumperbeschermers heb ik allemaal moeten bestellen in het buitenland,want hier in Spanje kennen ze dat bij Dacia niet, evenmin mag ik een pushbar plaatsen ( wel van de autokeuring hier ) maar ze willen bij Dacia geen EU certificaat leveren en ook niet de pushbar want dit mag niet van heer en meester Renault!!
Voor de rest alles oké, maar denk goed na als je een Dacia in Spanje koopt en de wagen een eigen persoonlijkheid wil geven,want dat kost extra geld om alles te laten versturen. Voor de rest een dikke pluim voor DACIA.
El Dj