woensdag 16 januari 2013

Test: Dacia Sandero Stepway een echte avonturier

Bron: auto.cz

De nieuwe Dacia Sandero Stepway is eigenlijk een Dacia Duster Junior. Net als de Dacia Duster wat hoger op de poten en gemaakt voor het avontuur. Natuurlijk is hij er niet verkrijgbaar als 4x4 maar dat doet geen afbreuk aan zijn uitstraling.

We testen de 1.5 dCi in de Zuid-Bohemen. Nee, deze Dacia Sandero Stepway is geen race-auto maar wel een heerlijke reis auto met goede rijeigenschappen en een modern design.

Dacia Sandero Stepway 2013 82

Onder de motor vind je geavanceerde en moderne motoren zoals de 0.9 TCe 3 cilinder turbo benzine motor en de 1.5 dCi diesel motor.

Onze testauto is zeer goed uitgerust met veel opties.

Dacia Sandero Stepway 2013 86

Binnenin de Dacia Sandero Stepway ziet het (weliswaar hard plastic) aangenaam en modern uit, alles maakt een robuuste indruk. Het multimedia-navigatie-systeem blinkt uit door goede lesbaarheid en de simpele bediening. Ten opzichte van zijn voorganger maakt deze nieuwe Stepway een geweldige stap voorwaarts.

Onder het navigatiesysteem vind je het verwarmings en airco paneel en de cruise control samen met de snelheidsbegrenzer en de bediening elektrische ramen.

Dacia Sandero Stepway 2013 85

Een gasdrukveer voor de motorkap hebben in deze klasse nog niet gezien, maar de Dacia Sandero Stepway heeft hem. De deuren zijn royaal en stevig. De binnenruimte voor bestuurder en passagiers is royaal.

Over bagageruimte heb je ook niet te klagen met 320 liter en met de achterbank opgeklapt heb je zelfs 1200 liter tot je beschikking.

Dacia Sandero Stepway 2013 81

Een punt van kritiek is dat de stoelen weinig zijdelinkse steun geven en de bekerhouders zijn te ondiep. Het zicht rondom de auto is daarentegen weer uitstekend te noemen.

De rijeigenschappen zijn goed te noemen. Ondanks dat de auto hoog op de poten staat rijdt hij goed en ook in wat sneller genomen bochten reageert de Dacia Sandero Stepway goedmoedig. Schakelen doet hij prima maar de slagen zijn vrij lang, dus snel en sportief schakelen is er niet bij. Remmen doet de Dacia Sandero Stepway gemiddeld.

Dacia Sandero Stepway 2013 83

Het brandstofverbruik zal in de praktijk uitkomen tussen de 5 en 6 liter per 100 kilometer.

Alles in ogenschouw nemend levert Dacia met deze nieuwe Sandero Stepway een aantrekkelijk en sportief ogende auto met een modern interieur en veel opties tegen een uiterst concurrerende prijs.

Dacia Sandero Stepway 2013 84

+ Aantrekkelijk design -  Volume knoppen radio
+ Ruim interieur -  Sommige oplossingen onnodig goedkoop
+ Uitstekende motoren -  Zwakkere remmen
+ Goedkope en goede navigatie
+ Metallic lak standaard

Dacia Sandero Stepway 2013 80

Meer algemeen Dacia autonieuws vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Dokker, Lodgy en Logan MCV vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Sandero (Stepway) vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Duster (SUV) vind je Hier.

Alle prijzen en specificaties en brochures 2012 vind je Hier.

Heel veel tips, trucs, techniek, tunen en pimpen vind je Hier.

Alles over vakantie en kamperen met de Dacia vind je Hier.

Heb je tips, nieuws, (vakantie)foto’s, wijzigingen aan of een review over je Dacia Dokker, Duster, Lodgy, Logan of Sandero (Stepway) stuur ze naar:

email mcvjournaal

Posted: 16 januari 2013 in Alles over de Dacia Sandero Tags:1.5 dCi, Cruise Control, Dacia Sandero Stepway, snelheidsbegrenzer, Stepway

Geen opmerkingen: