zondag 7 juli 2013

Dacia Sandero Stepway niet alleen leuk

Bron: Honest John

Feitelijk is de Dacia Sandero Stepway een wat opgedirkte Dacia Sandero.

Maar toch is daar niet het hele verhaal mee verteld. Hij staat niet alleen 4 cm hoger op de wielen, maar hij ziet er aanmerkelijk stoerder uit. Eigenlijk heeft hij de looks van een mini-SUV.

Het is natuurlijk de vraag of zo’n Stepway de meerprijs waard is en in onze opinie is deze Dacia Sandero Stepway die meerprijs zeker waard.

Dacia Sandero Stepway Rouge de Feu 01

Je krijgt niet alleen meer bodemvrijheid maar ook voor en achter beschermplaten, zwarte wielkastbeschermers en dakrails.

Deze Dacia Sandero Stepway is verkrijgbaar als Ambiance en Lauréate. Vooral bij de Lauréate zijn veel opties standaard aanwezig en is wat ons betreft de beste keuze.

De Dacia Stepway is verkrijgbaar met een 0.9 TCe benzinemotor en een 1.5 dCi dieselmotor, beiden zijn goed voor 90 PK en leveren voldoende prestaties en zijn ook nog eens relatief zuinig.

Dacia Sandero Stepway Rouge de Feu 02

Door zijn extra bodemvrijheid voelt de Dacia Sandero Stepway ook op bospaden op zijn gemak, maar het is natuurlijk geen 4x4.

De bagageruimte is ruim voldoende met 320 liter tot maximaal 1200 liter.

Opties heeft de Stepway – zeker in de Lauréate uitvoering – voldoende, chromen grille, elektrisch bedienbare ramen zowel voor als achter, elektrisch verstelbare en verwarmbare buitenspiegels, multimedia-navigatie-systeem, airco, cruise control, snelheidsbegrenzer, parkeersensoren, in hoogte verstelbaar stuurwiel en bestuurdersstoel, AUX en USB ingangen, boordcomputer, met leer bekleed stuurwiel en tegen meerprijs eventueel zelfs lederen bekleding.

Dacia Sandero Stepway Rouge de Feu 05

Deze Dacia Sandero Stepway heeft voldoende vermogen en zowel op het platteland, in de stad, maar ook op de snelweg presteert de diesel en de benzine uitvoering uitstekend. Hij schakelt soepel. Verwerkt kuilen en hobbels uiterst comfortabel. De keerzijde van al dat comfort is het sterke overhellen in snel genomen bochten.

Binnenin deze Dacia Sandero Stepway ziet het er wat sober en eenvoudig uit, maar het is allemaal kwalitatief goed en geschikt voor levenslang gebruik.

De rijpositie is goed en het zicht op weg uitstekend, de stoelen zijn comfortabel genoeg ook op langere ritten en de passagiers zitten ruim. Enige kritiek is het ontbreken van een voetsteun, maar dan heb je het ook wel gehad.

Dacia Sandero Stepway Rouge de Feu 04

Goed Minder
Stoere uitstraling Geen echte 4x4
Extra bodemruimte  
Prijs- kwaliteitverhouding  
Veel standaard opties  

 

Dacia Sandero Stepway Rouge de Feu 03

Meer algemeen Dacia autonieuws vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Dokker, Lodgy en Logan MCV vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Sandero (Stepway) vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Duster (SUV) vind je Hier.

Alle prijzen en specificaties en brochures 2013 vind je Hier.

Heel veel tips, trucs, techniek, tunen en pimpen vind je Hier.

Alles over vakantie en kamperen met de Dacia vind je Hier.

En nog veel meer Dacianieuws en foto’s ook op twitter en facebook.

Alle Dacia modellen op De Dacia Site van Nederland en België

Posted: 7 juli 2013 in Alles over de Dacia Sandero Tags:0.9 TCe, 1.5 dCi, Dacia Sandero Stepway, Rouge de Feu, suv

Geen opmerkingen: