maandag 27 mei 2013

Test Dacia Sandero Stepway 1.5 dCi 90

Bron: Automarket.

Dacia is “hot”. Het is één van de snelst groeiende automerken in Europa. Vooral de Dacia Sandero Stepway is verantwoordelijk voor die spectaculaire groei. Deze variant op de Sandero is overal in Europa een geweldig succes en is inmiddels het meest verkochte model ook in Nederland en België.

Test Dacia Sandero Stepway dCi 90 01

De tweede generatie van de Dacia Sandero Stepway is cool, ziet er aanmerkelijk beter uit dan zijn voorganger en heeft veel opties. Maar nog belangrijker is dat deze Dacia Sandero Stepway nog steeds tegen een – voor de concurrentie – onklopbare prijs wordt aangeboden.

Test Dacia Sandero Stepway dCi 90 05Qua motoren heeft de klant niet zo erg veel keus, het is kiezen tussen de 0.9 TCe benzinemotor met 90 PK of de 1.5 dCi dieselmotor met eveneens 90 PK. Wij testen de laatste. De motor heeft nauwelijks introductie nodig. Hij is soepel, heeft veel koppel bij lage toeren wat een inhaalmanoeuvre zonder veel inspanning mogelijk maakt. Ook de versnellingsbak doet zijn werk naar behoren.

Deze diesel is een van de zuinigste in zijn segment. Volgens officiële cijfers een verbruik van 4 liter op 100 kilometer. In de praktijk komen wij tot 5,1 liter (zonder gebruik van de ECO-modus) en dat is zonder meer goed.

De Dacia Sandero Stepway is niet gebouwd om race prestaties neer te zetten, maar traag is hij beslist niet. Met een acceleratie van 11,8 seconden naar de honderd een een top van 167 kilometer per uur komt hij prima met het verkeer mee.

Voor een auto met deze prijs ziet het er in de Dacia Sandero Stepway geweldig uit. De kwaliteit van de gebruikte materialen is boven verwachting en in welke concurrent vind je zaken zoals lederen bekleding, een multimedia-navigatie-systeem, parkeersensoren of cruise control.

Test Dacia Sandero Stepway dCi 90 02

De rijeigenschappen van de Dacia Sandero zijn superieur in vergelijking met de vorige generatie. Ook op bochtige weggetjes is wegligging uitstekend. De auto biedt een prima compromis tussen comfort en wegligging. De wegligging van de Dacia Sandero Stepway is (door de extra bodemvrijheid) wel wat minder waardoor de besturing wat zoekerig wordt, maar krijgt nog steeds een ruime voldoende.

De nieuwe Dacia Sanmdero Stepway ziet er geweldig uit. Overal waar we de auto parkeerden trok hij bekijks en werd er goedkeurend geknikt. Een apart geval zijn de velgen, een combinatie van staal en plastic, een goedkope maar succesvolle oplossing van Dacia, maar toch hebben wij liever lichtmetalen velgen. De nieuwe kleur Bleu d’Azuriet staat de Dacia Sandero Stepway prachtig en zal zeker de meest verkochte kleur worden.

Test Dacia Sandero Stepway dCi 90 04

+  Prijs -  Zoekerige besturing
+  Brandstofverbruik -  Geen echte lichtmetalen velgen
+  Standaarduitrusting -  Geen sterkere motor beschikbaar
+  Uitstraling  

Lees ook:

Test Dacia Sandero Stepway dCi 90 03

Meer algemeen Dacia autonieuws vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Dokker, Lodgy en Logan MCV vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Sandero (Stepway) vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Duster (SUV) vind je Hier.

Alle prijzen en specificaties en brochures 2013 vind je Hier.

Heel veel tips, trucs, techniek, tunen en pimpen vind je Hier.

Alles over vakantie en kamperen met de Dacia vind je Hier.

En nog veel meer Dacianieuws en foto’s ook op twitter en facebook.

Alle Dacia modellen op De Dacia Site van Nederland en België

Posted: 27 mei 2013 in Alles over de Dacia Sandero Tags:1.5 dCi 90, Bleu d'Azuriet, Crossover, Dacia Sandero Stepway, zuinig

Geen opmerkingen: