zaterdag 16 februari 2013

Review Dacia Sandero Stepway 2013

Alweer een artikel over de nieuwe Dacia Sandero Stepway ?

Ja, de Dacia Sandero Stepway is duidelijk populair bij autojournalisten in heel veel landen en dat is te merken aan de gigantische hoeveelheid informatie op het internet.

En dan maak ik nog een selectie, want het “overpennen” van bijvoorbeeld Nederlandse testen is natuurlijk niet zo zinvol daarvan plaats ik meestal (sinds kort) een link op twitter en/of op facebook.

Dacia Sandero Stepway test 02

Bron: Autocar.

De Dacia Sandero Stepway is een crossover die overduidelijk meer te bieden heeft als zijn hatchback broertje de Dacia Sandero of je moet gaan voor het meest spartaanse instapmodel.

Je kan de Dacia Sandero Stepway met beste karakteriseringen onder de term “meer auto voor minder geld”.

Dacia Sandero Stepway test 01

Hoewel een het een gewone 4x2 is heeft hij de uitmonstering van een 4x4 vanwege de 40 mm extra bodemvrijheid, de bodembescherming en wielkastbeschermers. Samen met de afwijkende bumper met mistlampen en de dakrails heb je voor weinig extra geld een behoorlijk opvallende auto voor de deur staan.

Aan de binnenkant zijn de verschillen met de Sandero minder groot, m.u.v. de vloermatten en de iets afwijkende stoelen is het interieur identiek, wel is het in- en uitstappen bij de Stepway veel gemakkelijker en dat maakt de auto zeer geschikt voor senioren.

Dacia Sandero Stepway test 07 Dacia Sandero Stepway test 04
Dacia Sandero Stepway test 06 Dacia Sandero Stepway test 05

 

De Dacia Sandero Stepway is verkrijgbaar met een 0.9 TCe benzinemotor en een 1.5 dCi dieselmotor, beiden met 90 PK.

De prestaties zijn bescheiden, maar voldoende voor het dagelijks verkeer. Hij is niet geheel vrij van trillingen, maar het motorgeluid is goed geïsoleerd. De versnellingspook schakelt gevoelloos maar is wel licht te bedienen.

Bij snel genomen bochten helt de carrosserie enigszins over, maar hij stuurt licht en redelijk direct. Door de extra rijhoogte is het zicht prima. De veerweg is langer dan bij de normale Sandero en dat verhoogt het comfort op slechtere wegen.

Dacia Sandero Stepway test 08

De Dacia Sandero Stepway is weliswaar wat duurder als de normale Sandero, maar je krijgt daar veel voor terug. Het is duidelijk een leukere auto en het oog wil ook wat.

Lees ook:

 

Dacia Sandero Stepway test 03

Meer algemeen Dacia autonieuws vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Dokker, Lodgy en Logan MCV vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Sandero (Stepway) vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Duster (SUV) vind je Hier.

Alle prijzen en specificaties en brochures 2012 vind je Hier.

Heel veel tips, trucs, techniek, tunen en pimpen vind je Hier.

Alles over vakantie en kamperen met de Dacia vind je Hier.

Heb je tips, nieuws, (vakantie)foto’s, wijzigingen aan of een review over je Dacia Dokker, Duster, Lodgy, Logan of Sandero (Stepway) stuur ze naar:

email mcvjournaal

Posted: 16 februari 2013 in Alles over de Dacia Sandero Tags:Crossover, Dacia Sandero Stepway, Facebook, hatchback, twitter

Geen opmerkingen: