woensdag 30 januari 2013

Test Dacia Sandero: veel voor weinig

Bron: derwesten.de

Voor wie zich geen nieuwe auto kan veroorloven maar aangewezen is op de tweedehands automarkt is de Dacia Sandero een alternatief.

Deze Dacia Sandero is namelijk één van de meest betaalbare auto’s op de Belgische markt voor slechts 7.990 euro ben je eigenaar van een splinternieuwe Dacia Sandero. In Nederland kost de goedkoopste Sandero 10.990 euro maar dan heb je wel meteen de Dacia Sandero TCe 90 Ambiance.

Dacia Sandero 2013 52

Maar wat kan je verwachten van zo’n discount auto.

De tweede generatie van de Dacia Sandero ziet er in ieder geval optisch aantrekkelijk uit. Als je een Sandero tussen een VW Polo, Opel Corsa of een Ford Fiesta parkeert dan valt hij niet in negatieve zin op. In tegendeel aan veel details zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant van de auto is door Dacia veel aandacht besteed.

Dacia Sandero 2013 54

Ook op het gebied van veiligheid is er veel veranderd. vier airbags, stuurbekrachtiging, ABS en ESP zijn nu standaard en ook de remmen zijn verbeterd. In vergelijking met andere kleinere auto’s ligt de algehele veiligheid nog wel onder het gemiddelde, vermoedelijk komt ook de nieuwe Dacia Sandero tot drie sterren in de Euro NCAP test.

Geef je iets meer geld uit dan kreeg je de beschikking over de gloednieuwe 0.9 TCe turbo-benzinemotor met 90 PK of de 1.5 dCi dieselmotor met eveneens 90 PK.

Dacia Sandero 2013 53

Met iets sterkere motoren zou de Dacia Sandero een ideale reisgenoot zijn voor frequente reizigers. Hij namelijk uiterst comfortabel en op kruissnelheden verrassend stil en met een verbruik van onder de 6 liter brandstof per 100 kilometer ook nog eens zuinig.

Natuurlijk mag je van een goedkope auto geen wonderen verwachten, maar wie tevreden is met wat minder status en vooral comfortabel, zuinig en zonder al te veel kosten van A naar B wil reizen doet een prima keuze met deze (ver)nieuwde Dacia Sandero en – om maar iets te noemen – een vergelijkbaar uitgeruste VW Polo kost bijna het dubbele.

Dacia Sandero 2013 50

Lees ook:

Dacia Sandero 2013 51

Meer algemeen Dacia autonieuws vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Dokker, Lodgy en Logan MCV vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Sandero (Stepway) vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Duster (SUV) vind je Hier.

Alle prijzen en specificaties en brochures 2012 vind je Hier.

Heel veel tips, trucs, techniek, tunen en pimpen vind je Hier.

Alles over vakantie en kamperen met de Dacia vind je Hier.

Heb je tips, nieuws, (vakantie)foto’s, wijzigingen aan of een review over je Dacia Dokker, Duster, Lodgy, Logan of Sandero (Stepway) stuur ze naar:

email mcvjournaal

Posted: 30 januari 2013 in Alles over de Dacia Sandero Tags:Ambiance, dacia sandero, ESP, TCe 90, VW Polo

Geen opmerkingen: