dinsdag 8 januari 2013

Autoverkopen (Dacia) over het jaar 2012

Dacia Dokker Roemenië 01Nederland

Hoewel december traditioneel altijd een slechte maand is scoort Dacia relatief nog niet eens zo slecht. in totaal zijn er 89 exemplaren verkocht.

Van de Dacia Lodgy zijn er in december 45 stuks verkocht, van de Dacia Sandero nog 6 stuks en van de Dacia Duster 38 exemplaren.

In 2012 zijn er 2232 Dacia’s verkocht, ruim 50% minder als in 2011 en zo’n 70% minder als in het topjaar 2010.

2013 wordt voor Dacia het jaar van de waarheid, met veel nieuwe modellen zal het de weg omhoog moeten vinden, dat is niet onmogelijk, maar moeilijk wordt het wel – althans in Nederland – door alle belastingmaatregelen zijn de modellen van Dacia relatief duur en een heel goedkope, kleine en zuinige Dacia (City/Citadine) ontbreekt nog altijd.

Gelukkig doet Renault in Nederland het stukken beter, vooral de Mégane is een verkoopsucces van jewelste en staat bij de modellen op de eerste plaats in de verkoopstatistieken voor Volkswagen Polo en Peugeot 107.

Over heel 2012 is Volkswagen de onbetwiste koploper, gevolgd door Renault en Peugeot, de grote winnaar in 2012 is Kia met een omzetstijging van 17%, Fiat is de grote verliezer met een daling van maar liefst 35%.

In totaal zijn er in Nederland 502.544 auto’s verkocht en dat is zo’n 10% lager als vorig jaar.

Dacia Duster Tuning 03

België

In België doet Dacia het wat beter over 2012 ondanks dat ook in België de autoverkopen met 15% zijn gedaald doet Dacia het relatief goed. Dacia verkocht in 12.337 exemplaren in 2012, dat is weliswaar een daling met zo’n 10%, maar in marktaandeel stijgt Dacia naar 2,53%.

In 2013 zullen - in tegenstelling tot Nederland - de verkopen van Dacia alleen maar toenemen, veel nieuwe modellen gekoppeld aan een uiterst lage prijs zullen voor stijgende verkopen zorgen.

Ook in België is Volkswagen afgetekend koploper met - net als in Nederland – Renault en Peugeot op een tweede en derde plaats.

Dacia Sandero 2013 op de lopende band 02

Meer algemeen Dacia autonieuws vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Dokker, Lodgy en Logan MCV vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Sandero (Stepway) vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Duster (SUV) vind je Hier.

Alle prijzen en specificaties en brochures 2012 vind je Hier.

Heel veel tips, trucs, techniek, tunen en pimpen vind je Hier.

Alles over vakantie en kamperen met de Dacia vind je Hier.

Heb je tips, nieuws, (vakantie)foto’s, wijzigingen aan of een review over je Dacia Duster, Lodgy, Logan of Sandero stuur ze naar:

email mcvjournaal

Posted: 8 januari 2013 in Algemeen Dacianieuws Tags:autoverkopen 2012, autoverkopen België, Autoverkopen Nederland, Dacia

Geen opmerkingen: