zaterdag 24 november 2012

Dacia Sandero: Meer auto heb je niet nodig

Bron: Spiegelonline

Dacia is de Aldi onder de autofabrikanten. Voor nog geen 7.000 euro (Duitsland) koop je een personenauto van ruim 4 meter lang, die tevens de allergoedkoopste op de markt  is, maar wat mag je verwachten van zo’n goedkope auto ?

Zo op het eerste gezicht ziet de nieuwe Dacia Sandero er echt goed uit, hij is niet zo fraai als zijn broertje de Renault Clio, maar hij ziet er geweldig uit. Tussen de diverse andere modellen zoals de VW Polo, Opel Corsa of de Ford Fiesta slaat deze Dacia Sandero 2013 geen slecht figuur.

Dacia Sandero nieuw 01

Renault is trots op het succes van dochteronderneming Dacia, zonder Dacia stond Renault er een stuk slechter voor. Terwijl de concurrentie nog nadenkt over de introductie van een budgetmerk heeft Renault er met Dacia al twee miljoen exemplaren verkocht.

Deze nieuwste versie van de Dacia Sandero is echt heel goed geworden. Wie een auto koopt om comfortabel, veilig en zuinig van A naar B wil reizen en lak heeft aan de mening van de buren is koopt met de Dacia Sandero een auto voor de helft van de prijs die andere modellen moeten kosten en doet dat ook nog eens in een aanmerkelijk ruimer auto (bagageruimte Sandero 320 liter en van de VW Polo 280 liter).

Dacia Sandero nieuw 02

Echte hightech zoals blinde hoek waarschuwing vindt je niet op de prijslijst, maar dit soort dure opties zijn ook niet populair bij de kopers van Ford of VW. Wat echt belangrijk is vindt je terug op de Dacia Sandero: 4 airbags, ESP en stuurbekrachtiging. Opties zoals airco, leren bekleding, navigatiesysteem en parkeersensoren worden aangeboden tegen bodemprijzen, waarvoor je bij Ford of VW niet eens een set vloermatten krijgt.

Ook op de weg maakt de Dacia Sandero II indruk, de auto rijdt uitermate soepel en comfortabel, stabiel in de bochten en de vering en remmen werken uitstekend. Wanneer Dacia het windgeruis en motorgeluid boven de 120 km p/u zou de Dacia Sandero een ideale auto zijn voor langere afstanden.

De moderne 0,9 TCe benzinemotor met 90 pk en 135 NM koppel is sterk en zuinig en heeft tevens een Eco knop om nog zuiniger te kunnen rijden.

Dacia Sandero nieuw 05

In de Stepway uitvoering (meest populaire variant in Duitsland) zijn veel van bovengenoemde opties standaard  hij heeft meer bodemvrijheid en is voorzien van dakrails en SUV-look.

In de loop van 2013 komt er nog een estate/stationwagenvariant op de markt. De huidige Dacia Logan MCV zal verder gaan onder de naam Lada Largus.

Dacia Sandero nieuw 03

Lees ook:

Dacia Sandero nieuw 04

Meer algemeen Dacia autonieuws vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Dokker, Lodgy en Logan MCV vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Sandero (Stepway) vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Duster (SUV) vind je Hier.

Alle prijzen en specificaties en brochures 2012 vind je Hier.

Heel veel tips, trucs, techniek, tunen en pimpen vind je Hier.

Alles over vakantie en kamperen met de Dacia vind je Hier.

Heb je tips, nieuws, (vakantie)foto’s, wijzigingen aan of een review over je Dacia Duster, Lodgy, Logan of Sandero stuur ze naar:

mcvjournaal email

Geen opmerkingen: