maandag 18 juli 2011

Reisverslag en review Dacia Sandero

Tekst en foto’s: Peter en Margot.

Met onze nu bijna drie jaar oude Dacia Sandero 1.6 MPI Laureate zijn we met de caravan naar Kroatië vertrokken.

We hebben nu al de nodige ervaring met het rijden met de caravan en weten wat hij aan kan.

De heenreis hebben we in drie dagen afgelegd. Via München, Villag-Karintië en Slovenië naar Istrië in Kroatië.

Dacia Sandero Caravan 01Milstatter See

Onderweg geen problemen ondervonden, de Sandero klimt overal "moeiteloos" tegen op. Als je snelheid wil houden moet je goed toeren maken. Op vlakke stukken kan je makkelijk in de 5e versnelling rijden. Steilere hellingen in 4 en soms in de 3e versnelling. Toch kom je vrijwel niet onder de 80 km/h.

Dacia Sandero Caravan 02Rovinj

In Duitsland tanken we altijd bij één van de Autohof's. Ze zijn een heel klein stukje van de Autobahn en eigenlijk bedoeld voor het vrachtverkeer.

Dacia Sandero Caravan 03Zastava

Grote tankstations met goede eenvoudige restaurants en je kunt nog gratis gebruik maken van de toiletten. De brandstof is ong. 8 ct. goedkoper dan bij de Raststätte. Op de ANWB route kaarten staan ze aangegeven met een blauw benzinepompje. Ook langs de weg staan borden met Autohof.

Dacia Sandero Caravan 04Rijeka

Vaak is er ook een fastfood restaurant die je herkend met de toren met de M.

Dacia Sandero Caravan 05Camp Slapic 1

Bij Rovinj een goede maar wel heel grote camping gevonden. Erg leuke stadjes als Rovinj, Porec en Pula bezocht. Tip: maak een "cruise" naar het Limski Canal met een oude vissersboot. Kosten: 35 euro incl. lunch (gegrilde hamburgers en sardines) en limonade, wijn en bier! Tijdens een rit door het binnenland zagen we diverse oude Zastava's en Renaultjes 4.

Dacia Sandero Caravan 06Camp Slapic 2

Na twee weken aan de kust van Istrië zijn we verder getrokken naar Duga Resa. Een prachtig natuurgebied niet ver van de Plitvice meren. Hier is het een oase van rust. Voor de camping met ACSI korting betaal je 13.00 euro per nacht. Je kunt er lekker eten in het restaurant op de camping. Vaak voor niet meer dan 9.00 euro p.p.

Dacia Sandero Caravan 07Pontonbrug 1

Vandaar uit ben je met de trein binnen anderhalf uur in Zagreb, wat een prachtige stad is. De Plitvice meren is een van de 7 wereldwonderen. Druk bezocht door toeristen, maar zeker de moeite waard.

Dacia Sandero Caravan 08Pontonbrug 2

In drie dagen ook weer naar huis gereden, met een tussenstop bij Koblenz om de BUGA te bezoeken. De Bundesgartenschau is als de Floriade in Nederland. Maar deze is op prachtige locaties in de stad en vele malen mooier dan de Floriade's die ik heb bezocht.

Dacia Sandero Caravan 09Zagreb

We hebben meer dan 4000 km onder onze wielen door laten glijden. Nog geen lampje kapot gegaan! Brandstofverbruik 1:10 met de caravan er achter. Zie: www.autoverbruik.nl.

Snelheid op de teller indien mogelijk 100 km/u (Tom Tom 91 km/u).

Dacia Sandero Caravan 10Beieren

0.75 liter motorolie bijgevuld en wat ruitensproeiervloeistof. Wij zijn erg content met onze Dacia, in september staat nog een reis op het programma naar Frankrijk. We tellen de weken al af!

Begin augustus krijgt onze auto een 75.000 controlebeurt bij Kempenaar in Alphen aan den Rijn. We zijn benieuwd hoe hj deze beurt doorstaat. Zeker 30.000 km. is afgelegd onder zware omstandigheden, dus met het trekken van onze caravan een Adria Action PH 314. Beladen 1000 kg.

Groeten van blije Daciasten, Peter en Margot.

Dacia Sandero Caravan 11Dausenau

Meer algemeen Dacia autonieuws vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Logan MCV vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Sandero (Stepway) vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Duster (SUV) vind je Hier.

Alle prijzen en specificaties 2011 vind je Hier.

Heel veel tips, trucs en techniek vind je Hier en alles over tuning Hier.

Alles over vakantie en kamperen met de Dacia vind je Hier.

Geen opmerkingen: