zaterdag 11 mei 2013

Verkopen Dacia in Europa april 2013

Foto’s: Tom (Dacia Logan MCV op Gran Canaria)

In vrijwel heel Europa zitten de verkopen van personenauto’s in een neerwaartse spiraal.

Ook Dacia merkt dat in de meeste landen en moet qua verkochte aantallen een stap terug doen.

Maar gelukkig zijn er een paar belangrijke uitzonderingen, de verkopen van Dacia’s in Frankrijk en België gaan juist daar flink omhoog en zowel Frankrijk maar ook in minder mate België zijn belangrijk voor Dacia.

In Duitsland loopt het goed met de verkoop van de nieuwe Dacia Sandero (Stepway), maar daarentegen is de verkoop van de Dacia Duster behoorlijk ingezakt.

Dacia Logan MCV op Gran Canaria 02

Nederland

Opnieuw zakken de autoverkopen met 25,6% in. Ook Dacia moet (na de goede maand maart) een stapje terug doen. Van de Dacia Sandero (Stepway) zijn er 124 stuks op kenteken gezet, de Dacia Lodgy volgt met 72 exemplaren en van de Dacia Duster zijn er in april slechts 4 stuks verkocht.

Kijken we naar de afgelopen 4 maanden dan zijn ondanks de nieuwe modellen minder Dacia’s verkocht: 1256 stuks in 2012 en 1192 stuks in 2013.

Op www.Daciast.nl  staat een leuk programma op de site waar je eenvoudig kan zien welke Dacia’s er afgelopen week zijn verkocht.

België

In België stijgen de verkopen afgelopen maand met bijna 10%. Dacia weet ten opzichte van vorig jaar de omzet bijna te verdubbelen en dat is toch een knappe prestatie. In april zijn er maar liefst 1752 exemplaren verkocht tegen 1010 in dezelfde periode van vorig jaar.

Dacia Logan MCV op Gran Canaria 01

Frankrijk

Net als in heel Europa gaat het ook Frankrijk niet goed met de autoverkopen, maar Dacia is daar een gunstige uitzondering met een plus van maar liefst 19%. Van de Dacia Sandero (Stepway) zijn er 3328 stuks verkocht, van de Dacia Duster 2231 stuks, van de Dacia Lodgy 1202 stuks en van de Dacia Dokker 721 exemplaren.

Duitsland

Dacia heeft in Duitsland een flinke stap terug moeten doen, vooral de Dacia Duster doet het daar – net als in Nederland – minder goed, maar dat wordt enigszins gecompenseerd door de goede verkopen van de nieuwe Dacia Sandero (Stepway). Deze laatste staat op plek 11 in de verkoopstatistieken met 1964 verkochte exemplaren.

Italië

In Italië zijn er in april 2197 Dacia’s verkocht. Van de Dacia Sandero (Stepway) 1020 stuks en van de Dacia Duster 828 exemplaren.

Spanje

Totale verkopen voor Dacia in april 1341 exemplaren. Van de Dacia Sandero (Stepway) 531 stuks, van de Dacia Duster 507 stuks en van de Dacia Lodgy 256 exemplaren.

Lees ook:

Dacia Logan MCV op Gran Canaria 03

Meer algemeen Dacia autonieuws vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Dokker, Lodgy en Logan MCV vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Sandero (Stepway) vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Duster (SUV) vind je Hier.

Alle prijzen en specificaties en brochures 2013 vind je Hier.

Heel veel tips, trucs, techniek, tunen en pimpen vind je Hier.

Alles over vakantie en kamperen met de Dacia vind je Hier.

En nog veel meer Dacianieuws en foto’s ook op twitter en facebook.

Alle Dacia modellen op De Dacia Site van Nederland en België

Geen opmerkingen: