zaterdag 30 maart 2013

Dacia Sandero tegen de concurrentie

Bron: Autoexpress.

In deze test neemt de Dacia Sandero het op tegen de Skoda Citigo, de Kia Picanto en de Suzuki Alto.

Het is eigenlijk jammer dat voor deze test de Dacia Sandero Access (basisuitvoering) wordt gebruikt, deze is wel in België verkrijgbaar maar weer niet in Nederland en wat nog belangrijker is dat maar weinig kopers zullen kiezen voor deze basisuitvoering. Een betere testkeuze zou, mijn inziens, de Dacia Sandero Ambiance 0.9 TCe zijn geweest.

Dacia Sandero tegen de concurrentie 09

De Skoda Citigo is duidelijk een stuk duurder dan de Dacia Sandero, maar hij maakt dat goed door een prima weggedrag, een pittige en zuinige motor en een kwalitatief beter interieur, de bagageruimte van 251 liter is in het dagelijks gebruik voldoende. Dat alles bij elkaar is voldoende voor een eerste plaats in de test.

Dacia Sandero tegen de concurrentie 01 Dacia Sandero tegen de concurrentie 02

De Kia Picanto sleept de tweede plaats in wacht, vooral door zijn stijlvolle uiterlijk en smaakvolle interieur. Maar qua prestaties en wegligging is hij duidelijk de mindere van de Skoda Citigo. Ook de beenruimte achter houdt bepaald niet over en de bagageruimte met 200 liter is aan de kleine kant.

Dacia Sandero tegen de concurrentie 03 Dacia Sandero tegen de concurrentie 04

De Dacia Sandero legt beslag op plaats drie. De 1.2 16v is duidelijk qua CO2 uitstoot de vuilste maar ook de krachtigste en de snelste. De rijeigenschappen zijn echter niet geweldig en het interieur is ronduit karig. Ook de zwarte kunststofbumpers en onbedekte stalen wielen geven deze Sandero een wel heel utilitaire uitstraling. Maar hij is verreweg de goedkoopste, de grootste qua binnenruimte, hij is als enige geschikt voor vijf volwassenen en ook de bagageruimte met 320 liter is veel ruimer dan bij de concurrentie.

Dacia Sandero tegen de concurrentie 05 Dacia Sandero tegen de concurrentie 06

De Suzuki Alto eindigt als vierde. Hij rijdt leuk en is bijna net zo goedkoop als de Dacia Sandero, maar hij is gewoon te klein. Het uiterlijk is ietwat gedateerd en ook binnen ziet het interieur er goedkoop uit, de beenruimte is duidelijk minder en ook de bagageruimte met slechts 129 liter is wel heel erg klein. In de stad is de Alto snel en wendbaar maar de rumoerige motor en het opdringerige windgeruis maakt van een snelwegrit een vermoeiende klus.

Dacia Sandero tegen de concurrentie 07 Dacia Sandero tegen de concurrentie 08

Meer algemeen Dacia autonieuws vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Dokker, Lodgy en Logan MCV vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Sandero (Stepway) vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Duster (SUV) vind je Hier.

Alle prijzen en specificaties en brochures 2012 vind je Hier.

Heel veel tips, trucs, techniek, tunen en pimpen vind je Hier.

Alles over vakantie en kamperen met de Dacia vind je Hier.

Heb je tips, nieuws, (vakantie)foto’s, wijzigingen aan of een review over je Dacia Dokker, Duster, Lodgy, Logan of Sandero (Stepway) stuur ze naar:

email mcvjournaal

Sinds kort ook op twitter en facebook.

Posted: 30 maart 2013 in Alles over de Dacia Sandero Tags:dacia sandero, Kia Picanto, Skoda Citigo, Suzuki Alto

1 opmerking:

K. Hopman zei

Kia de tweede plaats! Had stiekem hem wel op nummer 1 verwacht, maar een 2e plaats is ook mooi voor deze auto