donderdag 7 februari 2013

Rij-impressie Dacia Sandero basisuitvoering

Nee, veel zullen er niet worden verkocht van de basisuitvoering van de nieuwe Dacia Sandero.

Sterker nog, in Nederland is deze niet eens verkrijgbaar, wel in Belgie voor een prijs van 7.990 euro.

Hij is verkrijgbaar in IJswit en Navyblauw, nee geen metallic lak, dat maakt hem alleen maar duurder.

M.u.v. van een reservewiel zal je vergeefs naar opties zoeken.

Dacia Sandero Access 01

Ook qua motoren is er weinig keus een 1.2 16v benzinemotor met 75 PK met vijf versnellingen. Het gemiddelde verbruik ligt op 5,8 liter per 100 km. De topsnelheid bedraagt 156 km p/u.

Voor de ramen gebruik je de slinger en muziek via je eigen keel want een radio zit er niet in. Airco trouwens ook niet, wel ARKO (alle ramen kunnen open). Een boordcomputer, vergeet het maar.

Wat je wel krijgt is een nieuwe, betrouwbare, relatief zuinige auto met veel ruimte voor heel weinig geld.

Dacia Sandero Access 03

Uitermate geschikt voor in de stad en voor korte ritten, bijvoorbeeld voor boodschappen of de kinderen weg te brengen. Een nieuwe auto dus voor het traditionele afdankertje wat normaal als tweede auto dienst doet.

Je herkent de basisuitvoering onmiddellijk aan de zwarte, niet mee gespoten bumpers en de stalen velgen zonder sierplaten.

Hierboven gaven we aan wat je niet krijgt, maar wat je wel krijgt is bijvoorbeeld wel 4 airbags, ABS, ESP, ISOFIX, stuurbekrachtiging, startonderbreker en waarschuwingssignaal voor de verlichting. Dus qua veiligheid zit je in de Dacia Sandero wel goed.

Dacia Sandero Access 04

De Dacia Sandero rijdt prima in stedelijke gebieden, maar ook op de grote weg kan hij redelijk uit de voeten, zij het dat met het stijgen van de snelheid ook het motor- en windgeluid toeneemt.

Pittig rijden is geen optie, daarvoor zijn de stoelen te vlak en te glad en ook de versnellingsbak werkt dan niet erg mee, maar voor de rest is er weinig mis met de rijeigenschappen en het comfort.

Met deze basisversie is voor het gebruik als (zakelijk) werkpaard of tweede auto weinig mis, zeker als alternatief voor een tweedehands. Je krijgt met deze Dacia Sandero een simpele maar uitermate betrouwbare kameraad, die je nooit in de steek laat.

Lees ook:

Dacia Sandero Access 02

Meer algemeen Dacia autonieuws vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Dokker, Lodgy en Logan MCV vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Sandero (Stepway) vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Duster (SUV) vind je Hier.

Alle prijzen en specificaties en brochures 2012 vind je Hier.

Heel veel tips, trucs, techniek, tunen en pimpen vind je Hier.

Alles over vakantie en kamperen met de Dacia vind je Hier.

Heb je tips, nieuws, (vakantie)foto’s, wijzigingen aan of een review over je Dacia Dokker, Duster, Lodgy, Logan of Sandero (Stepway) stuur ze naar:

email mcvjournaal

Posted: 7 februari 2013 in Alles over de Dacia Sandero Tags:1.2 16v, Access, blanc glacier, Bleu Navy, dacia sandero, IJswit, Navyblauw

Geen opmerkingen: