donderdag 24 januari 2013

Test: Dacia Sandero 1.2 16v 75 Ambiance

Bron: Independent

De Dacia Sandero 1.2 16v 75 Ambiance is (als we de basisversie niet meerekenen) zo ongeveer de goedkoopste hatchback die op de markt verkrijgbaar is.

Maar is hij ook geschikt voor dagelijks gebruik ?

Dacia Sandero 2013 30

Voor 8.500 euro (België) krijg je een vijfdeurs hatchback met stuurbekrachtiging, modern uiterlijk en een garantie van drie jaar.

Deze Dacia Sandero is drie uitrustingsniveau’s verkrijgbaar, zelfs vijf als je de mini SUV Stepway mee rekent.

Ook is hij verkrijgbaar met verschillende motoren, de 1.2 16v, de moderne 0.9 TCe en een 1.5 dCi dieselmotor.

Dacia Sandero 2013 34

De basisversie is niet erg aantrekkelijk met zijn niet in kleur gespoten bumpers, het ontbreken van wieldoppen, elektrische ramen, centrale deurvergrendeling, radio enz.

De Ambiance versie die slechts 500 euro meer kost heeft dat allemaal wel en daar zijn ook nog diverse opties op verkrijgbaar zoals elektrische spiegels, elektrische ramen achter, cruise control en airco.

Dacia Sandero 2013 37

Het two-tone dashboard bestaat weliswaar uit hard plastic maar ziet er vrolijk en modern uit. De stoelen zijn redelijk maar bieden weinig zijdelingse steun. Hij is van binnen behoorlijk ruim en de bagageruimte is met 320/1200 liter royaal te noemen.

De 1.2 16v mist de levendigheid van de 0.9 TCe maar valt niet uit de toon tussen het overige verkeer. Hij schakelt aanvaardbaar en de wegligging is goed. Het enige minpuntje is de besturing die is nogal licht en gevoelloos.

Maar is het zeker geen straf om in deze “goedkope hatchback” te rijden. Het is zelfs leuk om met deze kleine Roemeen onderweg te zijn.

Dacia Sandero 2013 31

Conclusie

De basisversie van de Sandero is slechts voor een enkeling geschikt, de Lauréate beschikt over wat meer opties maar komt door zijn hogere prijs dichter bij de concurrentie. De Ambiance ziet er uiterlijk hetzelfde uit als de Lauréate en ook van binnen zijn de verschillen niet groot. Bovendien hoef je je geen zorgen te maken over functies die je toch niet hebt.

Lees ook:

Dacia Sandero 2013 32

Meer algemeen Dacia autonieuws vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Dokker, Lodgy en Logan MCV vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Sandero (Stepway) vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Duster (SUV) vind je Hier. 

Alle prijzen en specificaties en brochures 2012 vind je Hier.

Heel veel tips, trucs, techniek, tunen en pimpen vind je Hier.

Alles over vakantie en kamperen met de Dacia vind je Hier.

Heb je tips, nieuws, (vakantie)foto’s, wijzigingen aan of een review over je Dacia Dokker, Duster, Lodgy, Logan of Sandero (Stepway) stuur ze naar:

email mcvjournaal

Posted: 24 januari 2013 in Alles over de Dacia Sandero Tags:1.2 16v, Ambiance, dacia sandero, hatchback

Geen opmerkingen: