vrijdag 14 december 2012

Dacia Sandero (Stepway): een rij-impressie

Bron: www.lesenjoliveuses.fr

Een paar dagen geleden hadden we de mogelijkheid om de nieuwe Dacia Sandero en de Dacia Sandero Stepway uit te proberen in de buurt van Malaga.

Dacia Sandero en Stepway rij-impressie 03

De eerste indruk is goed. Beide auto’s hebben een eenvoudig en strak ontwerp. De Dacia Sandero heeft een aantrekkelijke uitstraling en de Stepway een robuuste uitstraling.

Ook op de afwerking binnen in de auto is weinig aan te merken, geen valse noten, maar ook geen vuurwerk, gewoon eenvoud en efficiëntie. Ja er veel plastic zichtbaar, maar de afwerking en kwaliteit is prima.

Dacia Sandero en Stepway rij-impressie 01

De echt grote verrassing was het rijgedrag. Op de bergachtige weggetjes komt het karakter van de Sandero het best tot zijn recht. de TCe benzinemotor heeft voldoende vermogen om vlot te rijden (je zou het bijna sportief kunnen noemen), het weggedrag is goedmoedig en snel genomen bochten is de auto prima te corrigeren. Het weggedrag van de Stepway is vrijwel identiek aan de Sandero maar de koets helt wat meer over in de bochten. Bij beide auto’s is de motor betrekkelijk stil maar windgeruis is wel nadrukkelijk aanwezig. Maar voor prijzen van tussen de 8.000 en 15.000 euro mag je natuurlijk geen Mercedes of BMW kwaliteit verwachten.

Dacia Sandero en Stepway rij-impressie 02

Als je bedenkt dat Dacia pas sinds 2006 op de markt is en dat er nu al meer dan 2.000.000 exemplaren zijn verkocht en kortgeleden in een enquête 30.000 Europese consumenten aangeven Dacia de meest betrouwbare auto te vinden dan kan je alleen maar bewondering hebben voor dit nog jonge (budget)merk.

In deze rubriek lees je Alles over de Dacia Sandero (Stepway).

Wat vinden de diverse testers van de nieuwe Dacia Logan en Sandero (Stepway):

Meer algemeen Dacia autonieuws vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Dokker, Lodgy en Logan MCV vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Sandero (Stepway) vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Duster (SUV) vind je Hier.

Alle prijzen en specificaties en brochures 2012 vind je Hier.

Heel veel tips, trucs, techniek, tunen en pimpen vind je Hier.

Alles over vakantie en kamperen met de Dacia vind je Hier.

Heb je tips, nieuws, (vakantie)foto’s, wijzigingen aan of een review over je Dacia Dokker, Dacia Duster, Lodgy, Logan of Sandero stuur ze naar:

email mcvjournaal

Posted: 14 december 2012 in Alles over de Dacia Sandero Tags:dacia sandero, Dacia Sandero Stepway, Malaga, TCe 90

Geen opmerkingen: