donderdag 29 september 2011

Praktijktest Dacia Sandero 1.2 16v

Nog slechts kortgeleden werd iemand die een Dacia kocht uitgelachen. Maar inmiddels staat Dacia er goed voor. Het eerste halfjaar van 2009 zijn er (in Duitsland) maar liefst 30.000 Dacia Sandero's verkocht. Net zoveel als de Renault Clio en Twingo samen.

Sandero Ben 01

Voor deze praktijktest hadden we 14 dagen lang de Dacia Sandero 1.2 16v 75 pk in de basis uitvoering tot onze beschikking. Het waren twee aangename weken.

Dat de Dacia Sandero prima rijdt wisten we al van testen met de 1.4 en 1.6 motor. Maar ook de Dacia Sandero 1.2 16v staat zijn mannetje.

Sandero Ben 03a

De vier ruime deuren en de bagageruimte van maar liefst 320 liter leveren veel pluspunten op. Ook de gigantische ruimte van 1200 liter als je de achterbank neerklapt is een aangename verrassing. In de duurdere versies is de achterbank ook nog eens deelbaar en is ook het stuurwiel verstelbaar. Op de achterbank kunnen volwassenen ruim zitten. Bij veel andere auto's in deze klasse zal je dat allemaal tevergeefs zoeken.

Sandero Ben 04

Had de Dacia Logan Sedan nog een oostblok uitstraling. De Dacia Sandero valt niet meer op tussen al die andere kleinere auto's uit b.v. Japan. Korea of Frankrijk.

De instrumenten van de Dacia Sandero zijn goed afleesbaar. Alleen de stoelen geven maar weinig zijdelingse steun. In snel genomen bochten moeten de passagiers zich stevig vasthouden om niet naar de zijkant te schuiven.

Met een fluwelen voet moet een verbruik van 1 op 15 à 1 op 16 haalbaar zijn en dat is bepaald niet verkeerd.

Sandero Ben 06

Tegen een geringe meerprijs zijn elektrische ramen, centrale deurvergrendeling en zijairbags verkrijgbaar. Helaas is ook op de Dacia Sandero geen ESP verkrijgbaar en dat blijft een minpunt.

Maar zoek je een prima, betrouwbare en goedkope auto, waarmee je ook nog voor de dag kunt komen, dan kan je eigenlijk niet om de Dacia Sandero heen.

Bron: www.n-tv.de.

Sandero Ben 05

Meer algemeen Dacia autonieuws vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Logan MCV vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Sandero (Stepway) vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Duster (SUV) vind je Hier.

Alle prijzen en specificaties en brochures 2011 vind je Hier.

Heel veel tips, trucs, techniek, tunen en pimpen vind je Hier

Alles over vakantie en kamperen met de Dacia vind je Hier.

____________________________________________________________

Geplaatst op: 29 september 2011 door mcvjournaal in Alles over de Dacia Sandero
Tags: 1.2 16v, dacia sandero, test dacia sandero

Geen opmerkingen: