donderdag 8 september 2011

Dacia Sandero of de Fiat Panda

De Dacia Sandero neemt het in deze test op tegen de Fiat Panda.

De Fiat Panda en de Dacia Sandero komen volwassen over en kunnen goed meekomen in het verkeer.

De Fiat Panda maakt indruk op de snelweg. Hij spurt vlot naar zo'n 160 km per uur, een snelheid die de Dacia Sandero pas na veel moeite en geduld bereikt.

Sandero Jarno 04

De Dacia Sandero geeft de bestuurder meteen een prettig gevoel. Het dikke stuur ligt goed in de hand en ook grote mensen hebben veel hoofdruimte. Je zit wat hoog maar dat is zeker geen nadeel. Zowel de wegligging als de goed aangrijpende remmen boezemen vertrouwen in. De motorisering is met 75 pk niet riant maar wel voldoende. De Dacia Sandero biedt plaats aan een doorsnee gezin.

De digitale temperatuur en benzinemeter geven de Dacia Sandero een luxe uitstraling. Je hebt niet het gevoel dat je in een budgetauto rijdt. Met deze auto rij je zo met je hele gezin naar Zuid Frankrijk.

Fiat Panda - Dacia Sandero

De Fiat Panda wekt door zijn model en wegligging meteen sympathie op. Hij heeft een prima onderstel. Je rijdt er absoluut niet mee voor paal.

Het testresultaat:

De Dacia Sandero en de Fiat Panda delen de eerste plaats. Hoewel de verschillen in uiterlijk groot zijn, bieden ze beiden veel waar voor hun geld en is de keuze echt een kwestie van smaak.

Voor de prijs van een tweedehandse “slokop” middenklasser kan je ook comfortabel en goedkoop rijden in een splinternieuwe zuinige Dacia Sandero of Fiat Panda.

Dacia Sandero Blackline John 03

Meer algemeen Dacia autonieuws vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Logan MCV vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Sandero (Stepway) vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Duster (SUV) vind je Hier.

Alle prijzen en specificaties en brochures 2011 vind je Hier.

Heel veel tips, trucs, techniek, tunen en pimpen vind je Hier

Alles over vakantie en kamperen met de Dacia vind je Hier.

Geen opmerkingen: