donderdag 18 augustus 2011

Test Dacia Sandero 1.4 MPI

De Dacia Sandero wordt niet alleen door de landelijke dag- en autobladen aan de tand gevoeld, maar ook in de regionale pers duikt hij telkens op in diverse reviews en testen.

Bijvoorbeeld in de weekkrant:

Test Dacia Sandero 1.4

Betaalbaar en ook nog eens leuk

Het is wel degelijk mogelijk om voor weinig geld veel auto te kopen. Dacia begint een zeer serieuze speler op de automarkt te worden.

De techniek van de Dacia Sandero stoelt op de Renault Clio, alleen de afstemming is anders. De Dacia Sandero is bedoeld voor landen met een slecht wegennet en daardoor is de Dacia Sandero "ouderwets" comfortabel. De Dacia Sandero is behoorlijk ruim met een bagageruimte van 320 liter. De inrichting is doelmatig maar niet bijster spannend. De ambiance uitvoering is lang niet zo kaal als je zou verwachten, zo behoren centrale vergrendeling, stuurbekrachtiging, verlichte bagageruimte, stootstrips, airbags en een toerenteller tot de standaarduitrusting.

Conclusie

De Dacia Sandero trekt niet de tegels uit de straat, maar komt prima met het verkeer mee. Hij heeft een top van ruim 160 km p/u. De auto heeft een goedmoedig karakter. Het motorgeluid zou wat meer gedempt mogen worden maar hinderlijk wordt het niet.

Het totale rijgedrag zorgt voor een volwassen en zeer volwaardig gevoel.

Dacia Sandero als Kunst 06

Meer algemeen Dacia autonieuws vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Logan MCV vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Sandero (Stepway) vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Duster (SUV) vind je Hier.

Alle prijzen en specificaties 2011 vind je Hier.

Heel veel tips, trucs en techniek vind je Hier en alles over tuning Hier.

Alles over vakantie en kamperen met de Dacia vind je Hier.

Geen opmerkingen: