zondag 3 juli 2011

Een geheel elektrische Dacia ?

Dat lijkt een toekomstdroom, maar dat is het zeker niet.

EMC-Dacia 03

Elektrisch rijden lijkt de toekomst te hebben, kijk bijvoorbeeld naar de Nissan Leaf die niet voor niets auto van het jaar is geworden.

Het grootste bezwaar van de huidige modellen is geringe actieradius, na zo’n 100 tot 150 kilometer is het wel over en moet je je elektrische auto weer opladen.

EMC-Dacia 01

Dacia heeft echter een elektrische auto die niet slechts 100 kilometer tot 150 kilometer maar liefst 320 kilometer kan rijden op één lading.

Deze Dacia wordt in de USA gebouwd door Envision Motor Compagny (EMC). De Amerikaanse firma bouwt de Dacia Logan MCV, de Dacia Logan Van en de Dacia Pick Up om tot volledig elektrische auto’s.

EMC-Dacia 02

Deze Dacia’s zijn voor veel ondernemers zeer bruikbaar door de (voor elektrische auto’s) enorme actieradius. De topsnelheid van deze elektrische Dacia’s bedraagt rond de 120 kilometer per uur.

Een probleem om deze Dacia’s in Europa uit te brengen is wellicht de prijs 32.000 dollar voor de Van tot 37.000 dollar voor de MCV.

Dacia-EMC 02

Maar gezien de groeiende belangstelling voor elektrisch rijden zou het zomaar kunnen dat Dacia op termijn besluit deze elektrische variant van de Dacia alsnog in Europa uit te brengen.

De mogelijkheden zijn er, in plaats van de carrosserie naar Amerika te exporteren hoeven ze alleen de motoren uit Amerika te importeren.

 

Meer algemeen Dacia autonieuws vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Logan MCV vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Sandero (Stepway) vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Duster (SUV) vind je Hier.

Alle prijzen en specificaties 2011 vind je Hier.

Heel veel tips, trucs en techniek vind je Hier en alles over tuning Hier.

Alles over vakantie en kamperen met de Dacia vind je Hier.

Geen opmerkingen: