dinsdag 5 april 2011

Dacia Sandero in Bleu Electrique

De Dacia Sandero Ambiance van Ben en Thea in Bleu Electrique.

Sandero Ben 01

Sinds 17 september 2008 rijden wij in een Dacia Sandero 1,4 MPI Ambiance in de kleur Bleu Electrique.

Met trekhaak, spatlappen voor- en achter en uitlaatsierstuk.

Sandero Ben 02

Hij vervangt bij ons een Volvo S40 en een Fiat Punto; beiden comfortabel, snel, met hele goede stoelen en en lekker soepele motor. Daarbij ook in een perfecte staat van onderhoud. Geen geringe opgave dus voor de Dacia Sandero, maar wij hebben maar één oordeel: Geslaagd! cum laude!

Sandero Ben 03a

De Dacia Sandero bevalt ons boven verwachting. Ook de kleur blijft ons verrassen; bij de ene lichtinval lijkt hij grijs en dan weer heel mooi zeegroen-brons achtig, terwijl er "blauw" op het kenteken staat.

Wij hebben hem sinds 17 september 2008 en hij bevalt buitengewoon goed.

Sandero Ben 04

Het enige waar sommige mensen iets van zeggen is dat hij bij parkeersnelheid een beetje zwaarder stuurt dan sommige moderne auto's. Ikzelf heb daar totaal geen last van; misschien mensen met weinig kracht in de armen wel? Op de grote weg stuurt hij buitengewoon goed. Er zit een prachtige hydraulische stuurbekrachtiging op; die heeft over het algemeen een betere besturings-karakteristiek dan de tegenwoordig veel toegepaste (goedkopere-) elektrische stuurbekrachtiging.

Sandero Ben 06

Het is altijd geven en nemen, een compromis; zoveel bij hoge snelheid als ook bij parkeersnelheid perfect sturen, lukt vaak alleen bij veel duurdere auto's. En dan vind ik het stuurkarakter van de Dacia Sandero bijzonder geslaagd!

Sandero Ben 03

Onze Dacia Sandero stond voor 11.800,= met metallic-lak, airco, radio/CD speler, trekhaak, witte plaat, rvs uitlaatsierstuk, spatlappen voor- en achter, compleet voor ons klaar.

Sandero Ben 05

Meer algemeen Dacia autonieuws vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Logan MCV vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Sandero (Stepway) vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Duster (SUV) vind je Hier.

Alle prijzen en specificaties 2011 vind je Hier.

Heel veel tips, trucs en techniek vind je Hier en alles over tuning Hier.

Geen opmerkingen: