maandag 21 maart 2011

Test Dacia Sandero vs Renault Clio

Test

Dacia Sandero tegen een 1 jaar oude Renault Clio

Test Sandero-Clio 02

Een nieuwe Dacia Sandero 1.6 Lauréate (in Duitsland) is te koop voor € 10.000,--. Een jaar oude Renault Clio 1,2 Dynamique € 10.100,—. De Dacia Sandero 1.6 is in NL alleen nog in de Dacia Sandero Stepway verkrijgbaar. Motorisch zijn dus de Dacia Sandero en de Renault Clio identiek.

Bij de Renault Clio is de motor stationair nauwelijks merkbaar, terwijl hij in de Dacia Sandero nadrukkelijk aanwezig is. De maximumsnelheid is bij beide auto ongeveer gelijk, bij de Dacia Sandero 174 en bij de Clio 167. Beide zijn luidruchtig op hoge snelheid maar bij de Renault Clio wordt het geluid op topsnelheid oorverdovend. Een zesde versnelling zou bij beide auto's niet misstaan. Het verbruik van de Dacia Sandero ligt beduidend hoger maar hij is motorisch ook sterker. 

Test Sandero-Clio 01

De bodemvrijheid van de Dacia Sandero is 4 cm groter en dat is op slechte wegen een voordeel. De stuurbekrachtiging van de Clio op lagere snelheden is daarentegen weer beter. Beide auto's bieden plaats aan 5 personen, maar in de Clio is de knieruimte achterin beperkt. De bagageruimte van de Dacia Sandero is zijn klasse de grootste dus ook beduidend groter als van de Clio: 1200-310 om 1028-288.

Design van het dashboard in de Clio is logischer en moderner. Het comfort in beide auto is prima. De uitrusting van de Clio is wat uitgebreider. Op een tweedehands Clio heb je hooguit een jaar garantie op de Dacia Sandero maar liefst 3 jaar.

Test Sandero-Clio 03

Conclusie:

Beide auto's scoren 4 sterren, maar de voorkeur van de testers gaat toch naar de Renault Clio en dat is te wijten aan het ontbreken van ESP op de Dacia Sandero en dat mag volgens de testers op een moderne auto niet ontbreken en wordt de Dacia Sandero zwaar aangerekend.

De complete Duitse test lees je Hier.

Test Sandero-Clio 04

Meer algemeen Dacia autonieuws vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Logan MCV vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Sandero (Stepway) vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Duster (SUV) vind je Hier.

Alle prijzen en specificaties 2011 vind je Hier.

Heel veel tips, trucs en techniek vind je Hier en alles over tuning Hier.

Geen opmerkingen: