maandag 28 maart 2011

Rally Achïas des Gazelles 2011 in Marokko

Foto’s: Maïenga.

Zoals we hier al melden doen aan de Rally Achïas des Gazelles vier fabrieksteams van Dacia/Renault met Dacia Dusters mee aan deze woestijnrally speciaal voor vrouwelijke equipes.

 Rally Marokko 2011 03

Het doel van deze rally is om de etappes door middel van kaart en kompas van punt A naar B met zo min mogelijk kilometers af te leggen. Dus niet de snelste equipe wint maar de equipe die de etappe de minste kilometers rijdt.

Rally Marokko 2011 02

De rally is inmiddels ruim halverwege, de meeste teams van Dacia/Renault doen mee in de categorie Crossovers, maar Isabelle Charles , de winnaar in de categorie Crossovers van vorig jaar doet dit jaar mee in de zwaarste categorie, namelijk die van de 4x4 voertuigen, waaraan maar liefst 94 teams meedoen.

Rally Marokko 2011 01

Isabelle Charles staat in de tussenstand bij de 4x4 op een vijfde plaats en dat is bijzonder knap want de concurrenten hebben zonder uitzondering 2 tot 5 maal zoveel pk’s onder de motorkap.

Rally Marokko 2011 04

Dit bewijst opnieuw dat de Dacia Duster over uitzonderlijk goede offroad eigenschappen beschikt.

Rally Marokko 2011 05

Bij de Crossovers staat het Dacia Duster team met Sylvie Delcour en Marie Speeckaert uit België op een tweede plaats. Bij de Crossovers gaat de strijd tussen de Dacia Dusters en de fabrieksteams van Mercedes met de Vito 4 Matic.

Rally Marokko 2011 07

Ook doen bij de Crossovers een aantal teams van het Franse La Poste (in NL is dat TNT of voor de ouderen PTT) mee met Dacia Dusters.

Rally Marokko 2011 06

Rally Marokko 2011 08

Rally Marokko 2011 09

Meer algemeen Dacia autonieuws vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Logan MCV vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Sandero (Stepway) vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Duster (SUV) vind je Hier.

Alle prijzen en specificaties 2011 vind je Hier.

Heel veel tips, trucs en techniek vind je Hier en alles over tuning Hier.

Geen opmerkingen: