zaterdag 29 januari 2011

Dacia – Nieuws in het kort

Zelfdenkend “vroem-vroem” gaspedaal

Dacia Sandero Basis Samet 05Met een update voor de Dacia Sandero 1.2 lijkt voor het merendeel van de Dacia Sandero bezitters, die problemen ondervonden met het zelfdenkend gaspedaal – het vroem-vroem gas of zoals de Duitsers dat noemen het stottergas - het probleem te zijn opgelost.
Echter voor de Dacia Sandero 1.2 bezitters van voor oktober 2009 helpt deze update helaas niet.
Bij de Dacia bezitters na oktober 2009 waarbij de update is toegepast zijn de klachten verdwenen of duidelijk minder geworden.

Dacia (Duster) meeting

Dacia Duster Orange 02Op 21 mei 2011 houdt http://www.dustercommunity.de/ een grote Dacia (Duster) meeting.
Hoewel deze meeting primair bedoeld is voor Dacia Duster bezitters zijn natuurlijk ook bezitters van de andere modellen welkom. Deze meeting (Treffen) wordt gehouden op de Köningsalm bij Kassel (vanaf Nijmegen ongeveer 320 km). Er zijn inmiddels al ruim 60 aanmeldingen.
 
Leveringsproblemen Dacia Logan MCV 1.6 16v

Test Dacia Logan MCV 2009 01De levering van de Dacia Logan MCV 1.6 16 met de nieuwe E5 motor loopt ernstige vertraging op. Er schijnen problemen te zijn met de goedkeuring door het RDW. Wanneer de Dacia Logan MCV met de 1.6 16 E5 motor wel uitgeleverd kan worden is helaas niet bekend. Vreemd genoeg zijn de met de Dacia Duster 1.6 16v E5 motor geen problemen.

Dacia zeer betrouwbaar

meeting BL 01 050Volgens het Franse autoblad “Auto Plus” behoort de Dacia tot de betrouwbaarste auto’s op de markt. Dacia staat in 2010 op de vierde plaats, terwijl Renault is opgeklommen van positie elf naar plaats vijf.

Nieuwe Dacia in 2012

Dacia MPV 10Volgens Stephen Norman, marketing directeur van Renault, wordt er een nieuwe Dacia in 2012 op de Autosalon van Genève onthuld. Volgens hem zal deze nieuwe Dacia (de MPV?) de wereld verrassen. Op de vraag of er tussen Renault en Dacia geen kannibalisme ontstaat, antwoordt hij ontkennend. Zowel Dacia als Renault groeien op markten waar ze gezamenlijk actief zijn en de concurrentie probeert niet voor niets het Renault/Dacia model te kopiëren.

Ingezonden mededeling: Velg CDaciast (omgeving Rotterdam) wil zijn 17 inch licht metalen velgen inclusief banden ruilen voor de originele standaard 15 inch stalen velgen inclusief banden. Het betreft een Dacia Logan MCV.

Interesse ?  Stuur een mail naar mcvjournaal@hotmail.com.
Wij brengen je dan in contact met deze Daciast.   

Meer algemeen Dacia autonieuws vindt je Hier.
Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Logan MCV vindt je Hier.
Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Sandero (Stepway) vindt je Hier.
Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Duster (SUV) vindt je Hier.
Alle prijzen en specificaties 2011 vindt je Hier.
Heel veel tips, trucs en techniek vindt je Hier en alles over tuning Hier.

Geen opmerkingen: