dinsdag 7 december 2010

Je hond (veilig) in de auto

Je kan je hond tijdens het vervoer op de achterbank of in de bagageruimte vervoeren. Belangrijk is dat je dat op veilige wijze doet, zowel in het belang van je hond en jezelf.

Arnold en Caroline hebben voor het vervoer van hun 3 spaniëls en hun Leon berger onderstaande oplossing bedacht:

Hond MCV 0708 02

Wij hebben onlangs onze MCV geschikt gemaakt voor onze hondenfamilie (1 Leon berger en 3 spaniëls). Gemaakt van 1 origineel Dacia hondenrek (de "grillage separati") en wat konijnenrenhekwerkjes.
Arnold en Caroline.

hondenrek-gordel

Sommige landen (Duitsland, Italië en Spanje) hebben speciale bepalingen voor het vervoer van honden in de auto. In Duitsland moet je hond officieel vast aan een veiligheidsriem en in Italië is het bij meerdere honden nodig dat ze achter een afscheiding vervoerd worden.

Stop iedere twee tot drie uur. Jullie moeten even de benen strekken. Houd je hond aan de riem op stopplaatsen langs de weg. Hij is vast opgewonden en op vreemd terrein en kan er makkelijk vandoor gaan. Bovendien liggen er op stopplaatsen langs de weg veel etensresten waar hij goed misselijk van kan worden. Al die rommel trekt ook ongedierte aan. Hou er rekening mee dat er rattenverdelgingsmiddelen kunnen liggen. Ook is melding gemaakt van het opzettelijk neerleggen van vergiftigd vlees op stopplaatsen in Frankrijk en Italië. Ook in Oostenrijk wordt veel gif gebruikt langs de wegen.

Laat je hond nooit achter in de auto als het ook maar een beetje warm is. Ook niet heel eventjes… Tien minuten kan al te lang zijn. We kennen te veel verdrietige verhalen van honden die eventjes in de auto moesten blijven om er niet voor te waarschuwen.

Hond MCV 0308 05

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Logan MCV vindt je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Sandero (Stepway) vindt je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Duster (SUV) vindt je Hier.

Alle prijzen en specificaties 2011 vindt je Hier.

Heel veel tips, trucs en techniek vindt Hier en alles over tuning Hier.

Geen opmerkingen: