donderdag 23 december 2010

In gesprek met ...

Stephan Norman - RenaultStephen Norman 
Directeur marketing en communicatie Renault

Tijdens de races op Alpe d’Huez vertelde Stephen Norman dat de Dacia MPV inderdaad gepresenteerd zal worden op de Autosalon van Genève.

Hij vertelde tevens dat de nieuwe Dacia Logan op het X52 platform scherper geprijsd zal worden als de huidige Dacia Logan.

Ook gaf hij aan de de het kleurenpalet sterk uitgebreid wordt met vooral lichtere kleuren, zoals geel en groen.

Op de vraag of er ook een Dacia Duster met 7 zitplaatsen komt, antwoordt hij ontkennend. Voor en dergelijke versie is er gewoon geen capaciteit beschikbaar in de fabriek in Pitesti. Dat geldt ook voor een model als de Dacia City, hoewel hij – afhankelijk van de vraag vanuit de markt – het ook niet helemaal uitsluit.

Voorlopig richt Dacia zich op vernieuwing van de Dacia Logan, een facelift voor de Dacia Sandero en de introductie van de Dacia MPV.

Op de vraag wat Dacia verwacht van de introductie van Dacia op de Britse markt, antwoordt hij dat de mentaliteit van de Brit anders is als op het vaste land van Europa en dat er over het eventuele succes van Dacia op de Britse markt geen zinnig woord valt te zeggen. Als voorbeeld noemt hij Frankrijk en Italië waar de Dacia (Duster) als warme broodjes verkocht worden en België en Zwitserland waar men duidelijk sceptisch is en Dacia maar mondjesmaat verkoopt.


Directeur DaciaJerome Olive 
Algemeen directeur Dacia

In een ander interview zegt Jerome Olive dat Dacia er voor zal waken niet in het vaarwater van Renault te komen.

Het succes van Dacia mag niet ten koste gaan van soort gelijke modellen van Renault en ook in de toekomst zal dat niet gebeuren.

Waar wij als Dacia naar streven is een volwaardig alternatief te bieden voor de tweedehands markt. Dus nieuw rijden voor de prijs van een tweedehands auto van de concurrent.

Natuurlijk houden we bewegingen op de markt scherp in de gaten, dus een hybride of een elektrische Dacia sluiten we bij voorbaat niet uit, zelfs een cabriolet behoort wel degelijk tot de mogelijkheden.

Dacia Hybride 01            
Hybride concept de Dacia Hamster

Meer algemeen Dacia autonieuws vindt je Hier.
Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Logan MCV vindt je Hier.
Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Sandero (Stepway) vindt je Hier.
Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Duster (SUV) vindt je Hier.
Alle prijzen en specificaties 2011 vindt je Hier.
Heel veel tips, trucs en techniek vindt je Hier en alles over tuning Hier.

Geen opmerkingen: